• Str. Chiristigiilor nr. 11-13
 • 021.209.60.00
 • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • TelVerde 0800.500.772

INFORMARE ŞI CONSULTARE PUBLICĂ

Anunţ proiect de hotărâre privind aprobarea derulării „Programului comunitar de prevenire a abandonului şi înmulţirii necontrolate a animalelor canine şi feline, de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti”

ANUNȚ REFERITOR LA ELABORAREA UNUI PROIECT DE ACT NORMATIV

 

Astăzi, 18.03.2024,

 

 

           În temeiul prevederilor:

 • Art. 7 alin. (2) din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizionalăîn administraţia publică, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
 • Hotărârea Guvernului nr. 831/2022 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.52/2003 privind transparența decizionalăîn administrația publică;
 • Hotărârii Consiliului Local Sector 2 nr. 101/2022 privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local al Sectorului 2 al Municipiului București,

Primăria Sectorului 2 al Municipiului București anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ: Proiect de hotărâre  privind aprobarea derulării „Programului comunitar de prevenire a abandonului şi înmulţirii necontrolate a animalelor canine şi feline, de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti”.

Problema identificată: Pe domeniul public al Sectorului 2 regăsim abandonate animale (câini şi pisici), pe care cetăţenii nu mai doresc să le îngrijească, fapt care ar putea să conducă la producerea unui fenomen de înmulţire naturală necontrolată, la creşterea numărului populaţiei canine şi feline şi la riscul răspândirii necontrolate a bolilor cu transmitere la om.

Soluția propusă:Înmulţirea naturală a câinilor şi pisicilor abandonate nu poate fi gestionată decât printr-o campanie de sterilizare generală a acestora, printr-o politică unitară privind sterilizarea la nivelul tuturor sectoarelor Municipiului Bucureşti şi Judeţul Ilfov inclusiv, astfel încât abandonul, înmulţirea necontrolată precum şi fenomenul migraţiei generat de faptul că animalele nu au frontiere fizice, să fie cât mai mult estompat. Un rol important îl are aplicarea de măsuri de prevenţie a abandonului animalelor prin programe educaţionale şi de conştientizare publică.

Impactul scontat: Limitarea răspândirii necontrolate a bolilor cu transmitere la om, precum şi asigurarea gratuită a identificării prin microcipare, înregistrarea în RECS, sterilizarea câinilor şi pisicilor de rasă comună aparţinând cetăţenilor care au domiciliul sau reşedinţa pe raza Sectorului 2.

Documentația aferentăproiectului de hotărâre privind aprobarea derulării „Programului comunitar de prevenire a abandonului şi înmulţirii necontrolate a animalelor canine şi feline, de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti”includereferat de aprobare și raport de specialitate comun.

Documentația poate fi consultată:

 • pe site-ul Primăriei Sectorului 2 –ps2.ro, la secţiunea «Consiliul Local» subsecţiunea «Informare și consultare publică»;
 • la sediul Primăriei Sectorului 2 al municipiului București din str. Chiristigiilor nr.11-13, Sector 2;
 • proiectul de hotărâre poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei Sectorului 2 –ps2.ro, la secţiunea «Consiliul Local» subsecţiunea «Informare și consultare publică»;

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune până la data de 28.03.2024:

 • ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;
 • prin poștă , pe adresa din Chiristigiilor nr. 11 – 13, Sector 2;
 • la sediul Primăriei Sectorului 2 al municipiului București, Serviciul Registratură, Relaţii cu Publicul, la adresa str. Chiristigiilor nr. 11 – 13, Sector 2, între orele :

Luni, Marti și Miercuri: 08:30-16:30

Joi: 08:30-18:30

Vineri: 08:30-14:00

Materialele transmise vor purta menţiunea "Propuneri privind proiectul de hotărâre privind aprobarea derulării „Programului comunitar de prevenire a abandonului şi înmulţirii necontrolate a animalelor canine şi feline, de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti”.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, www.ps2.ro,  la secţiunea «Consiliul Local» subsecţiunea «Informare și consultare publică»;

 Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris, va fi justificatăîn scris.

Pentru cei interesaţi existăşi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică, până la data de 28.03.2024.

Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0212096000-int. 472/155,  e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., persoană de contact: Duinea Corina Iosefina.

Informaţii suplimentare

         

 

 

 

PRIMAR,

RADU-NICOLAE MIHAIU